top of page
  • Nur

Disneyland Paris - 1 Günde 2 Park

Güncelleme tarihi: 15 Şub

Paris'e kadar gitmişken Disneyland'e uğramamak olmazdı. Peki 1 günde 2 parkı nasıl gezdik ondan bahsedeyim.


Kasım ayı olması dolayısıyla parkın boş olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü haftaiçi olması ve yağmurlu hava bizi durdurmadığı gibi kimseyi durdurmamış! Çok yoğun olmasa da bizim gibi sonbahar-kış mevsimini tercih edecekseniz sıra beklemeye hazır olun.


Paris gezimizi planlarken bileti 1 ay öncesinde kendi sitesinden satın aldık. Alan iki parktan oluşmakta: Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park. İki parkı da görmek istediğimiz için 2 park - 1 gün biletini seçtik. 2 park için dört güne kadar giriş seçenekleri de mevcut. Zamanınızı Disneyland'de geçirmek isterseniz Disneyland Otel'de kalma seçenekli bileti de tercih edebilirsiniz. Biz Paris 2. bölgede konaklayacağımız için otelinde kalmayı tercih etmedik. Bilet fiyatları tarihlere göre farklılık gösteriyor.


Parka Giriş

Girişte güvenlik kontrolü yapılıyor. Yiyecekle girmek yasak fakat biz hiçbir sorun yaşamadan yiyecek ve içeceğimizi alana sokabildik. Sonrasında başlamak istediğiniz parka giderek biletinizde QR kodla giriş yapıyorsunuz.



Uygulamanızı İndirin

Parklar haftaiçi ve haftasonu farklı saatlerde açılıyor. Disneyland uygulamasını indirerek hem saatleri kontrol edebilir hem de parkın içinde kaybolmadan rahatça gezebilirsiniz. Ayrıca her bir eğlence için beklemeniz gereken yaklaşık süreyi de takip edebilirsiniz. Kapalı/arızalı olan oyuncakları da takip edebildiğiniz için boşuna gitmemiş oluyorsunuz. Gitmeden önce uygulama üzerinden gezeceğiniz yerlerin listesini oluşturmanızı tavsiye ederim.


Her Şey Hazırsa Eğlence Başlasın

Biz Walt Disney Studios Park ile başladık. Bu parkta yetişkinlere yönelik daha fazla oyuncak var. Gitmeden önce aldığımız tavsiyelerle bir liste oluşturmuştuk, ilk durağımız:


1. The Twilight Zone Tower of Terror

Yaklaşık 45 dakika süre bekledik ama buna değdi. Belki beni neyin beklediğini bilmediğimden belki de deneyimlediğim ilk oyuncak olmasından kaynaklı olacak çok eğlendim. Kesinlikle adrenalin doluyorsunuz. Sıradan bir asansöre bindiğinizi düşünebilirsiniz ama kemerlerinizi bağladığınız halde yerinizde duramayacağınızı garanti edebilirim. Eğlencesini kaçırmamak adına daha fazla bilgi vermiyorum.



2. Ratatoullie

Burada yaklaşık 25 dakika bekledik. İçeri girdiğinizde konsepti görebiliyorsunuz. Bizleri Gusteau karşılıyor. Arkada müzik ve ses efektleri kullanılmış. Oyuncağa gidene kadar burada bekledik. Sonrasında 3D gözlük verildi ve fare şeklindeki trene bindirildik. Etrafta devasa şişeler ve peynirler yer alıyordu. İçeride tren ile gezinerek farenin gözünden animasyondan kesitleri yaşamış olduk. Bütün turu gülümseyerek izledim. Çok uzun sürmüyor ama bence denemeye değer.



3. Crush's Coaster

Yaklaşık 45 dakika sıra bekleyerek içeri girebildik. Kaplumbağa şeklindeki trene dörder kişi bindirildik ve karanlık bir tünelde yolculuğumuz başladı. Küçük bir hız treni diyebilirim. İçeri Nemo, deniz anaları ve köpek balıklarını görebilirsiniz. Tünel karanlık olduğu için gideceğiniz yeri görmüyorsunuz ve eğlence artıyor.


4.Fight Force

Burada çok fazla sıra beklemeden içeri girdik. Yine bizi neyi karşılayacağı hakkında bir fikrimiz yoktu ama hız trenini görünce başımız neler geleceğini anladık. Avengers konseptli bir alandan geçerek hız trenine doğru gidiyorsunuz. Tren bir anda hızlanıyor ve karanlık bir tünelde görevi tamamlamak üzere yola çıkıyorsunuz. Hız severseniz kesinlikle tavsiye ederim.



Buraya kadar gezdiğimiz yerler yaklaşık 6 saatimiz aldı. Diğer parka geçmeden önce biraz dinlenme ve yemek molası verdik. Park alanlarında farklı konseptlerde kafe ve restoranlar mevcut. Biz yanımızda götürdüğümüz yiyecekleri yediğimiz için yemek konusunda tavsiye veremeyeceğim.


Walt Disney Studios Park alanında çıkarak Disneyland Park'a geçiş yaptık. Bu parka girerken yine biletinizdeki QR kodu kullanıyorsunuz. Buradaki duraklarımız şöyleydi:


1.Big Thunder Mountain

En uzun süre sıra beklediğimiz yer burasıydı. Yine bir hız treni ama bu kez kapalı bir alanda değil dışarıda gezdiriyor bizi. Gölün ortasındaki dağa nasıl gideceğiz diye düşünürken yerin altından geçeceğimizi anladık. Sonrasında dağın etrafında tur atmaya başladı. Bir yerde suların içinden geçiyor ama biz ıslanmadık. Denediğinize pişman olmayacağınız bir eğlence olduğunu söyleyebilirim.



2.Pirates of Caribbean

Sakin bir tekne turu gibiydi. Görsel olarak doyuma ulaşmak için uğrayabilirsiniz ama bir adrenalin beklentiniz olmasın. Tekneye bindirildik ve suların içinde gezinerek etrafta Karayip Korsanları'ndan sahnelerin canlandırıldığı yerlerden geçtik. Karayip Korsanları'nı sevdiğimiz için hoşumuza gitti ama sevmeseniz bile beğeneceğinizi söyleyebilirim.


3.Tea Cups

Adrenaline doyduğum, yorulduğum ve dinlenmeye ihtiyaç duyduğum ama aynı zamanda vaktim boşa gitmesin diye denediğim oyuncak oldu. Fincan şeklindeki oyuncağa bindirildiğiniz; fincanın hem kendi etrafında hem de pistte döndüğü sakin bir eğlence. Çocuklar için ideal olabilir ama büyüklerin pek hoşuna gideceğini sanmam. Biraz baş dönmesi yapabilir.



4.Hyperspace Mountain

Gitmeden önce listemize eklediğimiz bir oyuncaktı ve kesinlikle adrenalin severlere tavsiye ederim. Ters dönmeye ve çığlık atmaya hazır olun. Karanlık bir yerde hız treni ile önünüzü görmeden gidiyorsunuz. İndiğinizde "Ben ne yaşadım?" diye sorgulatıyor. Akşam saatlerinde gittiğimizden olacak çok fazla sıra beklemeden içeri girebildik.


5.Star Tours

Star Wars severlerin ilgisini çekebilecek bir galaksi simülasyonu fakat daha eğlenceli oyuncaklar deneyimlediğimizden midir bilmem bizim çok hoşumuza gitmedi. Denemeyin diyemem ama beklentiniz çok yüksek olmasın.


Bilmeniz Gerekenler
  • Oyuncaklarda çoğu konuşmalar Fransızca ve altyazı da yok, buna hazırlıklı olmalısınız.

  • Yemek sırası, eğlence sırası beklemeyi göze almanız gerekiyor çünkü gittiğiniz her yerde uzun-kısa sıralar olacak.

  • Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park meydanlarında gün içerisinde küçük gösteriler yapılıyor. Biz Walt Disney Studios Park tarafında Örümcek Adam, Galaksinin Koruyucuları ve Kaptan Amerika'nın gösterilerine denk geldik.

  • Ve en güzel zamanı kapanış seremonisi. Uyuyan Güzel Kale'sinde ışık ve havai fişek gösterileri oluyor ve bütün ziyaretçiler burada toplanıyor. Gösteri yaklaşık 20 dakika sürüyor. Gerçekten büyüleyici bir gösteri olduğunu söyleyebilirim.




152 görüntüleme1 yorum
bottom of page